Apucaturi vegan: ce pun pe gratar

V-am povestit in trecut despre salatele raw vegan cu care ma delectez eu iarna dar si despre briosele si clatitele vegan de le-am facut in iarna.

E timpul sa scoatem apucaturile vegan la gratar. Si sa va spun ce fac eu pe gratar, vara.

Dovlecei

Photo Credit: Susu Jabbeh via Compfight cc

Photo Credit: Susu Jabbeh via Compfight cc

Nu cred ca au sa imi placa asa mult, dar , ca sa vezi, m-am cam indragostit de ei. Cu cat mai tineri, cu atat mai bine. Si da, au un gust dulce dupa ce stau pe gratar.

Taiati dovlecelul in rondele de aprox 1 cm latime si hop pe gratar. In functie de intensitatea carbunilor 2-5 min pe o parte.

Cand faceti pregatirile, nu uitati de un mujdei mai “intins”. Pentru ca imediat ce sunt gata dovleceii sa ii aruncati in mujdei. In cea mai simpla forma, 2-3 catei de usturoi pisati, putina sare, 1 lg ulei de masline, putin otet si apa cat vreti voi.

Eu ii las putin in mujdei (1 min) si apoi ii scot pe alta farfurie. Voi faceti cum va taie pofta.

Apropo, dovleceii ies la fel de fain si pe o tigaie cu fund gros, fara a adauga pic de ulei.

Vinete

Photo Credit: gilest via Compfight cc

Photo Credit: gilest via Compfight cc

O descoperire de anul trecut. La fel ca si dovleceii, taiati rondele de 1 cm grosime. Vinetele, in general, stau ceva mai multicel pe gratar, in jur de 5 min pe o parte.

La fel, cum sunt gata, hop in mujdei.

Porumbul

Dansul sta pe gratar cam 10-12 min. Puteti sa il dati cu putin ulei de masline, dar nu e neapart necesar.

Ciuperci

Coditele le pun separat pe un lemn de frigaruie. Uneori le fac super picante cu amestec de piper si chilli.

Ciuperca ca atare, o tin pe gratar pana e…facuta. Depinde enorm de felul de ciuperci si cat de mare este. 5-10min ar fi timpul cat sa stati cu ochii pe ele.

Ardei

Si in special ardeii capia, favoritii mei. Tot pe sistemul pana sunt facuti. O data copti, ii puteti pune intr-un bol acoperit cateva minute (sau pana se fac resul) . Curatarea lor va fi mult mai usoara.

Eu ii servesc simplu cu putina sare, ulei de masline si otet.

Vreau sa incerc ardeii la gratar cu branza, favoritii mei din Grecia (da, stiu, nu-s vegan)

Altele…neincercate acasa

In Budapesta am mancat cea mai buna varza de Bruxelles la gratar. Sper sa imi fac curaj sa incerc si eu acasa.

Voi ce mai puneti pe gratar? (legume, fructe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s