Ce poti face LEGAL cand vecinii nu respecta orele de liniste

Nu stiu daca ati remarcat, dar amicii de la RCS-RDS is rebranduiesc sediile. Pentru ca am nenorocul sa stau prea aproape de unul din sediile lor, am avut nefericirea sa le experimentez si nesimtirea crasa de vreo 2 saptamani incoace. Pentru ca, desi li s-a comunicat programul de liniste din bloc (ei avand sediul la parter) – adica 14-17 si 22-8 – stimabilii ieri faceau de zor galagie la ora 15:30. Bon. Cum deja vorbisem cu dl administrator saptamana trecuta si am primit mana libera sa cobor la RDS si sa le explic ca daca nu fac liniste chem politia, m-am echipat si am coborat. Telefon & chei in mana. Intru in sediu si la un moment dat, o domnisorica era libera. Intreb unde pot reclama galagia pentru ca deja ne-am cam saturat de taraboi in timpul orelor de liniste. Foarte sec, tipesa imi zice “la sediul de la intim”. Zic “bine, sun la Politie”. Dau sa vin sus si intre timp sun la dl Administrator si explic. Dansul imi zice sa sun la Locala si sa il anunt ce am rezolvat. Sun la Politia Locala. O Doamna imi ia datele si ii explic situatia. La care primesc urmatorul raspuns:

Legal, problema sta in felul urmator. Daca vecinii – inclusiv RDS – fac galagie intre orele 13 si 14, pot suna la Politia Locala si vin peste ei sa le dea amenda. Daca fac galagie in timpul programului de liniste ales prin sedinta in bloc, Administratorul sau Presedintele este rugat sa se inteleaga cu cei care fac galagie.

Eu sunasem la Politie dupa ora 15. Le-am mentionat ca probabil voi reveni cu un telefon. Intre timp mi-am sunat si avocatul; Care mi-a zis ca ma pot duce la Politie (pe Varfu cu Dor) si sa ii chem pentru disturbarea ordinii publice chiar daca e trecut de ora 14 si nu e inca ora 17. Un alt avocat mi-a spus ca Administratorul poate face plangere la Primarie pentru a le ridica avizul de constructie (pentru ca nu respecta orele de lucru). E ora 12:54 si baieti inca dau gauri. Ia ghiciti ce voi face eu dupa ora 13.

Update 1 Jul 2015: Am inchis comentariile pe acest articol datorita unor indivizi care s-au gandit ca ar fi ok sa injure. Si nota bene: nu sunt pensionara. Ba chiar muncesc. (apropo de necitit detalii decat articolul). Insa pretentia ce o am de la tara asta este sa se respecte legile.

Comentariile luate din context si cele licentioase NU vor fi niciodata aprobate pe acest blog iar autorii vor fi banati. (ca si pana acum)

Advertisements

7 thoughts on “Ce poti face LEGAL cand vecinii nu respecta orele de liniste

 1. Pingback: Cateva updateuri… | prinarad

 2. Stimati co-posteri, programul de lucru in orice santier incepe la rasarit si se termina la apus… Programul legal de lucru in constructii este 8.00 – 22.00. Cum va puteti imagina ca te poti opri din tencuit si gletuit in mijlocul unui perete pentru o ora? Daca s-ar turna o fundatie langa casa dvs. ati veni la ora 13.00 sa spuneti: GATA, INTRERUPEM PENTRU O ORA!!! PROGRAM DE LINISTE.

  • Stimate domn, sa va explic putin. Gletuitul si tencuitul nu fac galagie. Ma refer strict la GALAGIE. Adica MASINA DE GAURIT. Si da, pentru ca suntem intr-o tara civilizata unde avem pretentia sa se respecte legile, daca nu ai altceva de facut care sa nu trezeasca tot cartierul IEI O PAUZA. Ma gandesc ca si dvs aveti nevoie sa mancati sau sa mergeti la toaleta….
   Apoi, asta cu casa e dubioasa. Ai mei au facut casa fara sa deranjeze pe nimeni pentru ca nu e lipita de vecinu! E dita curtea si nu trepideaza casa vecinului cand se lucreaza.
   Aveti bun simt sa respectati vecinii de bloc si /sau pe cei perete in perete. Altfel am tot dreptul sa chem politia si sa luati amenda. Si daca continuati, se poate face plangere sa va ridice autorizatia de constructie. Deci, luati pauza legala.

 3. Foarte interesant si util articolul. Si eu am probleme cu niste vecini “binevoitori” si mereu m-am intrebat ce e de facut. Intrebare: programul de liniste e 14-17 sau 13-14 ca aici nu prea am inteles bine? Exista un program de liniste reglementat de “legea” bunului simt si un altul la care s-a cazut de acord in sedinta de bloc? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Buna, Dumitru.
   Programul legal (pe toata tara/ orasul) de liniste e 13-14 si 22-08. De ala trebuie sa se tina toata lumea.
   Asociatia de locatari / proprietari poate crea un program de liniste pe bloc (in cazul nostru 14-17 si 22-08). Ala de se semneza la sedinta de bloc.
   Daca cineva face galagie intre 13-14 sau noaptea, politia VA INTERVENI. Daca se face galagie intre 14 si 17, Politia nu va interveni si va trebui sa vorbeasca cu ei Presedintele / Administratorul. Daca e vorba de o firma , se poate merge intr-atat incat sa ii suspende autorizatia de constructie.
   Culmea ca la noi la parter s-au facut lucrari si la o farmacie dar in orele de liniste (da, pana la 17) s-au tinut de regulament.
   La fel, vecinu a renovat casa dar intre 14 si 17 a fost liniste.
   Azi vad ca RDS s-a tinut de 13-14. Ma indoiesc ca se va tine de 14-17 :)
   Am fost mai clara acum?

   • Stiam ca s-a schimbat legea cu ceva timp in urma (asta cu doar 13-14) dar nu am stiut detaliile legate de programul blocului.
    Cred ca i-am speriat ieri bine (ca ma indoiesc ca a fost politia peste ei) de azi e liniste…inca :)))))

Comments are closed.