1 Martie in padure

Daca in 2012 mi-am facut cadou iesire in Italia si Grecia tocmai incepand cu 1 martie, iar in 2013 am vizitat Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Devei si Castelul Corvinilor in weekendul de 8 Martie, anul acesta am profitat de vremea ce se anunta superba si am plecat la padure…pe jos sa salut cum se cuvine venirea primaverii.

Conform Endomondo am parcurs 5.83km de acasa pana la intersectia care duce spre Centrul de Informare. Aici mi-a cedat bateria la telefon (fara net si GPS a mai tinut pana acasa). In final, conform trackerului folosit de Alex am facut vreo 16 km doar pe trailurile din padure.

Ce nu mi-a placut a fost mizeria. Zonele foarte “populate” in sezon sunt de-a dreptul mizerabilr. Nu ar trebui cineva sa se ocupe de salubrizarea lor? Ca sa nu mai zic ca ar trebui concitadinii nostri sa invete sa arunce gunoiul la tomberon (si da, sunt destule in padure!) In alta ordine de idei , e dita mai marcajul ca NU e voie cu masini sau motoare in interiorul padurii – de exemplu pe si pe langa trailul de biciclete – dar era sa dea peste noi 4 insi pe motoare care veneau fix pe trailul de biti (acela cu marcaj galben si albastru).

Ce mi-a placut a fost, din nou , zona amenajata foarte fain din apropierea Centrului de Informare, unde sunt mese de picnic. Si hint: aici vin familiile si cei mai in vasta, asa ca va veti scuti de muzici nedorite.

Dupa ce am inceput sa o luam pe trailul de biciclete spre Mures, s-a facut subit liniste si am auzit si vazut o cionaitoare care isi facea de cap prin copac, dar si foarte multe acvile tipatoare.M-am bucurat enorm pentru ca anul trecut – in vara- nu am avut noroc sa vedem acvilele.

Anul trecut Acum doi ani (2012) am facut in total vreo 10km 13km de acasa cu tot cu plimbarea din padure. Acum am dublat distanta. Insa , atunci am fost in mizeul verii si la ora amiezii deja ne topeam. Acum am plecat dupa ora 11 de acasa si ne-am intors in jur de ora 17.

Va las cu cateva poze facute azi cu DSLR Olympus. Sunt editate in Zoner Photo Studio doar pentru redimensionare si adugarea watermarkului. Si nu, inca nu ma inteleg cu parasolarul si tot reusesc sa fac vignetare la poze!

_3018526

_3018529

_3018532

_3018538

_3018542

_3018557

_3018560

_3018575

_3018578

Ce puteti face la padure?

Plimbari. Este un trail marcat pentru bicilete care inconjoara padurea. Evident ca atunci cand vin biciclisti , noi cei pe doua picioare ne dam la o parte, da? Mai sunt cateva carari care trec prin padure si sunt si ele marcate (unele mai bine, altele mai putin bine).

Noi am facut un mini picnic. Am dus de acasa niste sandwichuri si sticla de apa. Ne-am oprit la mesele de langa Centrul de Informare.

In sezon – si ma refer de cand se dezmorteste primavara si pana se raceste toamana – lumea vine la gratare. Iar vara, plaja e o alta activitate favorita a multora.

Sunt si doua “restaurante” in zona (eu le zic “birturi” , dar e drept ca de ani de zile nu am fost pe acolo si nu stiu ce mai e nou) unde puteti macar sa luati o cafea si apa, la nevoie.

Advertisements

3 thoughts on “1 Martie in padure

  1. Pingback: Pe unde am umblat in 2014 | prinarad

  2. Pingback: Jurnal de Femeie simpla (23) | prinarad

  3. Pingback: Jurnal de Femeie simpla (23) | prinarad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s