Tu stii cine sunt eu? Consumator european!

Vineri, 10 mai 2013

Si am drepturi! Si daca tot exista libertate de exprimare, ma declar suficient de frustrata sa povestesc pe blog o “intamplare” avuta cu baietii de la Dataspot.

In fapt, in data de 10 mai 2013, in jurul amiazului am mers la Dataspot (Micalaca bl.301) sa luam un router portabil. Vazusem ca au pe stoc (si din pacate siteul de unde luam in mod normal chestii electronice nu aveau…) si am cerut un router GoClever. Ni s-a aratat produsul si am aflat cum se pune in el stick-ul de net (3G) si ca bateria e in cutie.

Bon. Dupa cate ore am ajuns si acasa sa vedem daca merge routerul (si daca reusim sa il setam). Intre timp a stat in cutie asa cum l-am cumparat. A reusit Alex sa faca setarile, in cele din urma cand am aflat unde trebuie pus pinul de la sim-ul de net. Si a mers bine-merci pe baterie. S-a conectat cu tableta la el si a avut net. Apoi l-a inchis (are un buton on/off). Iar dupa ceva timp s-a gandit sa vada daca mai merge. Eh routerul nu mai pornea. Nu mai comunta pe on.

A sunat la firma si i s-a spus sa mergem sa ni-l schimbe. Adica asta s-a auzit din fundal ca domnisoara de la telefon a spus ca va dura 15 zile. Produs cumparat cu cateva ore inainte! Am spus ca vom merge vineri sau sambata.

Vineri seara am decis sa mergem sa ne putem folosi de cele 24 h in care se stie bine ca daca un produs e defect se inlocuieste fara comentarii! (In paranteza fiind spus la Vodafone am avut probleme cu un telefon si in 24 h l-au inlocuit cu produs similar fara nici o problema).

Am ajuns la firma unde ne-au intampinat doi domni tolaniti pe scaune. Am salutat ,am spus problema si unul din ei s-a pus sa “testeze” produsul. Initial a zis ca “da, asta nu mai merge”, apoi a vazut ca incarca si ne-a explicat sa il lasam la incarcat peste noapte ca o sa mearga.

Asa , fara alte discutii, ne-a facut pachet. Am venit acasa si l-am pus la incarcat. Se aprinde doar ledul de charging. Si butonul on/off nu comuta. Adica routerul NU PORNESTE. Asadar m-au expediat acasa cu un produs defect fara nici o intentie de a-l lua in garantie sau de a-l schimba.

Ne-am gandit sa nu facem gura pentru ca nu se merita nervii. In plus, eu cred cu tarie in puterea online-ului de la sanctiona pe cei care calca pe delaturi. Inclusiv firmele care vand electronice.

Sambata magazinul se deschide la 9 si intentionez sa le fac o vizita (inca in cele 24 h de ore).

Intre timp am luat numarul de la protectia consumatorului, am citit legea pentru protectia consumatorului si am scris draftul acest post pana aici.

Sambata, 11 mai 2013

Pe 8:48 eram deja in fata magazinului unde ne-am intalnit cu un alt cumparator care a venit cu ganduri de a rezolva probleme (in paranteza fiind spus, omul nu a primit un cablu in conditiile in care a cumparat un calculator nou).

La 9 fix s-a deschis usa si m-am dus cu jalba in protap la unul dintre baieti. Era si domnul chel de ieri p-acolo si am bagat de seama ca ma vazuse. Cu tonul moale (si recordul pe telefon pornit, sic!) am explicat problema.

Initial ni s-a spus ca “sa tineam routerul in teste..” (la firma) dupa care am insistat ca sunt in acel interval de 24 h. Si ca cer o alta solutie. Am explicat cazul similar de la Vodafone si am fost apoi intrebata ce doresc. Am ales banii innapoi si …voi lua din alta parte.

Bine ca am rezolvat fara prea multe probleme azi. Desi speram la aceeasi rezolvare ieri seara. Mentionez ca mai aveam de la ei luate articole mai micute (card reader, card pentru camera) si care nu au absolut nici o problema. Insa, cu siguranta, altceva decat cd-uri ma indoiesc ca voi mai lua de la firma.

Advertisements

2 thoughts on “Tu stii cine sunt eu? Consumator european!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s