La drum, din nou…si iar in Budapesta

DSC_3203_Edited

Am zis eu intr-un articol despre ce imi doresc pentru 2013 si acolo sta galesa mentiunea: “4. sa facem macar cate o iesire din oras pe trimestru“.

Probabil pentru trimestrul asta, de fapt “quarter” (Ian-Mar) va fi totusi posibila o iesire la Hunedoara; dar cert e ca planificam deja prima iesire pe urmatorul “quarter” (Apr-Iun)…si din nou se arata Budapesta. Ca tot am zis eu ca nu am fost decat iarna sau vara. Acum vom merge primavara.

Cum am habar de preturile la biletele de tren, m-am dus pe site-urile de travel preferate sa ma uit dupa cazare. Nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca majoritatea camerelor sunt pe gatate pentru primul weekend din Aprilie.

E drept ca sunt aproape toate cu reducere, si am gasit de la 60 euro / 2 nopti / 2 persoane camera dupa cu baie shared..dar am gasit si la 80 euro / 2 nopti / 2 persoane camera dubla cu baie privata. Si toate hostel-urile la care m-am uitat erau pe centru, aproape de Astoria sau Rakoczi ut.

Cateva exemple ar fi, pentru 5-7 apr 2013, 2 persoane:

  • Maverick Hostel & Ensuites, 104 eur*, camera dubla cu baie privata , doar 1 camera ramasa, ultra central
  • Unity Hostel, 81.56 eur, camera dubla cu baie shared, 1 camera ramasa, aproape de Opera
  • Andromeda hostel, 101.92 eur, camera dubla cu baie shared, 4 camere ramase, aproape de Podul Elisabeta
  • Happyhostel, 80 euro, camera dubla cu baie privata, 2 camere ramase, aproape de Astoria

Si unde mai pui ca Booking.com m-a avertizat gales: “Există multe cereri în Budapesta pentru datele alese de dvs., deci preţurile ar putea fi mai mari decât de obicei.” insa spre surprinderea mea am gasit si locusoare ceva mai ieftine decat pe hostelbookers si chiar in zona centrului.

Motivul? Pai este Festivalul Primavarii din 22 Mar pana in 7 Apr, 2013. Urmat in 14-15 Feb de Festivalul Florilor de Cires.

Pana acum am stat de 3 ori la pensiune langa gara si o data in camping, dar acum vreau sa ne mutam “cartierul general” pe centru. Si pentru ca va fi primavara, abia astept sa ies iar “off the beaten path” (articol in Engleza) pe dealuri si sa urc la Turnul Elisabetei.

M-am uitat si la weekendul al doilea din Aprilie (inca nu stim datele exacte) , iar preturile sunt aceleasi, cu aceleasi camere putine ramase la oferta.

Aprilie inca nu e sezon, desi e clar ca nu ma astept sa fie prea gol orasul. Vremea deja e destul de faina si numai buna de bantuit de colo colo.

Nota: *preturile sunt valide la momentul scrierii articolului si sunt luate de pe hostelbookers.com (care NU au taxa de rezervare).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s