Sa ne aducem aminte: Shrek

Ce face omu sambata pe frig si fara chef de scos nasu din casa? Uite ce face: se uita la desene animate din 2001. Mai precis, Shrek. L-am vazut de cateva ori deja , dar in ultimii ani (sa zic 5 cel putin) nu il revazusem, asa ca a fost o idee buna. Sa nu mai zic ca am ras de zici ca eram prunc mic.

Toti stim deja povestea…un ogre- adica Shrek – (cum s-a traduce in romaneste? Eu am ramas prost impresionata de Hopa = Humpty Dumpty din Puss in Boots, deci ma abtin de la traduceri), impreuna cu noul sau prieten, Donkey, ajunge printr-o circumstanta ciudata sa fie reprezentantul lui Lord Farquaad …intr-un quest. Mai pe scurt, trebuie sa salveze o prienta – Fiona – dintr-un turn aflat intr-un castel pazit de un dragon – pardon, O dragonita…roz.

Vedeti voi, dragonita aia roz are un farmec aparte. Plus ca se si indragosteste de Donkey. Insa, ce e mai dragut, dupa doua zile de plimbarit pana la castel, Fiona – By night one way, by day another (noaptea intr-un fel, ziua altfel) – se cam indragosteste …ea de Shrek..si Shrek de ea..si dupa o nitica bataie unde ajuta si dragonul…roz, cei doi ajung sa se si casatoreasca.

Primul film din seria Shrek mi s-a parut cel mai…copilaresc (ultimul e chiar pentru adulti). Insa si aici putem sa ne legam de “true love’s first kiss” (primul sarut al iubirii adevarate). Si cum, de multe ori, nu ne dam seama de la inceput ce e cu iubirea asta…bat-o vina. Sau…cum e aia cu in fiecare din noi se ascunde un mostrulet care isi va gasi pana la urma alt monstrulet?

Shrek e o poveste usurica, numai buna sa razi putin (sau mai mult) intr-o dupa masa cu cineva drag. Eddie Murphy (Donkey) face un rol pe masura , iar Cameron Diaz (Fiona) e chiar ok pentru rolul de printesa nitel cam dusa cu pluta (vezi bataia din padure).

Advertisements

3 thoughts on “Sa ne aducem aminte: Shrek

  1. Pingback: Vremea răcelilor absurde | Doipedoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s