O zi prin Szeged, Ungaria

In “acorduri” de Sex and the City pe fundal, apuc in cele din urma sa va scriu despre Szeged si al sau Targ al Artizanilor . De prin Noiembrie tot incercam sa facem iesirea asta, dar nu prea ni s-a aratat. Am reusit insa sa ajungem vineri, 21 Decembrie 2012. M-am gandit ca daca tot e sa vina “mult-asteptata” Apocalipsa, macar sa nu ma prinda prin Romania.

2012-12-21edited

Am plecat putin cam tarziu din Arad (pe la 11:30) dar la cat era de frig si ceata pe afara, nu prea ne-a incurcat. La vama a fost relaxat, am trecut repede si fara intrebari stupide. La Mako am facut o oprire scurta – ideea era sa ne luam ceva de rontait si sa schimb bancnotele in demoninari mai mici. Parca e un facut ca la casele de schimb din Arad mereu primesti banconte mari si cand mergi la o piata prin Ungaria se uita cam crucis la tine cand vrei sa schimbi bani mari.

Am ajuns in Szeged si am reusit sa gasim singura parcare gratuita din oras: langa malul Tiszei. Plus ca a fost si foarte aproape de centru. De acolo, lipa lipa la Dom si la Piata Artizanilor.

2012-12-21edited2

2012-12-21edited3

Nu este o piata tipica de Craciun, ci un targ al mestesugarilor. In plus, pentru copii erau locusoare de joaca gen labirint din baloti de paie si o plimbarica cu poneiul. Noi am ales sa stricam banii pe tot felul de prostioare: magneti de frigider, turta dulce, ciocolata de casa…

De la Dom, pe jos spre strada pietonala. Stiti voi, aia dupa care a fost “imprumutata” ideea strazii pietonala Metianu. Doar ca la ei arata mult mai bine! Si cum se termina aproape de piata Primariei, este si wi-fi gratis prin zona.

In piata Primariei a fost un alt targ, de data asta cu tot felul de chestii la reducere. M-am abtinut de la luat prostii , dar m-am ales cu ceva decoratii de Craciun (doua, asa am amintire).

14699_10151296410003396_27583986_n

Ne-am mai plimbat putin in zona pana a intrat frigul de-a binelea in noi, si am luat-o spre Szeged Plaza. Ideea era sa ne incalzim si sa papam ceva. Spre bucuria mea am gasit mancare buna si ieftina; dar preturile in Plaza au fost cam maricele. Oricum, am plecat spre Tesco pentru niste cumparaturi scurte (am o mica manie sa imi iau una alta cand plec din Ungaria, chestii ce nu le gasesc in Romania).

Drumul spre casa a fost lin si haios (am lasat GPS-ul pornit sa stim limita de viteza pe la vecini). Dar la vama am stat putin de data asta, fiind ceva mai aglomerat. Per total, o iesire faina. Si nu foarte scumpa.

Advertisements

6 thoughts on “O zi prin Szeged, Ungaria

  1. Pingback: O zi prin Arad | prinarad

  2. Pingback: Pe unde am umblat in 2012 | prinarad

  3. Ador Szegedul! De fapt, biserica aceea este favorita mea! Am fost doar de doua ori pana acum, dar sigur o sa revin.Multzam pentru inca o portie din acest oras

    • Cu drag. Si mie imi place. Sper in Ianuarie sa fug un weekend la Eger. Abia astept si clar ar tb sa ajung la Szeged pe vreme ceva mai frumoasa! Si eu tot de doua ori am fost in Szeged (sa stau mai mult de o ora).

  4. Acum vazand pozele mi s-a facut dor de acel oras…Mie mi se pare unul dintre cele mai frumoase din Ungaria, si nu cred sa fi ratate vreun oras de pe la vecini :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s