Arad: 1 Decembrie 2012.. evenimente?

Eh ash! Concerte, daca vreti, parade militare nici sa nu va treaca prin cap!

Daca anul trecut am fost la parada militara si la cea a fortelor MAI pe un frig de crapau oasele desi se anunta caldut pe sambata (6C) , Primaria Arad nu prea are chef sa ne ofere ceva interesant.

Programul?

Vineri, 30 nov 2012

ora 19.00 – Concert extrordinar : The Edge, ANDRA, SMILEY – platoul Primăriei

Sâmbătă, 1 Decembrie 2012

ora 12.00 – Parada Portului Popular – pe traseul Piaţa Avram Iancu – Piaţa Primăriei
ora 18.00 – Concert folcloric extraordinar : Ansamblul Rapsodia Mureşana, Ramona Ancateu, Laurenţiu Ranca, Aurel Ungur, Viorel Leric, Daniela Dudaş, Ştefan Muntenaş, Dinu Iancu Salajan, Mirela Mănescu, Puiu Codreanu – platoul Primăriei

Duminică, 2 dec 2012

ora 19:00 – Concert extraordinar Filarmonica de Stat Arad, fanfara Crescendo Harmony, Ioan Gyuri Pascu – platoul Primăriei

Il gasiti si aici iar eu voi sublinia doar ce m-ar interesa : Duminica 2 Decembrie, ora 19 Filarmonica Arad. Detalii…poate mai incolo.

Si atunci cum sa nu fiu rea cand scriu despre evenimente de genul asta? Aradul a avut o importanta mare in cadrul Unirii dar se pare ca toti au uitat asta lasand Alba Iulia – care , nu contest, este un oras superb! – sa ia toti laurii si toti turistii.

Anul trecut speram sa mergem in Cetatea Aradului dar din cauza vremii nu s-a putut. Anul asta…nici macar nu ni se ofera ocazia. Si cu toate ca nu sunt eu mare fan al ceremonialurilor militare, retragerea cu torte a fost intotdeauna spectaculoasa.

Deci, cine are chef de o iesirea la un ceai peste granita? Sa mai schimbam aerul macar…

Advertisements

4 thoughts on “Arad: 1 Decembrie 2012.. evenimente?

 1. Aradul are un rol important in marea unire , in primul rand pentru ca aici s-au dus primele negocieri, dar si pentru ca printre cei mai importanti oameni de la acest eveniment au fost unii precum Vasile Goldis (aradean) sau Iuliu Maniu (care si-a inceput cariera de om politic in Arad). Pe mine unu’ ma lasa rece ce a organizat primaria pentru ziua de azi (multa muzica populara), e adevarat ca vineri au fost Smiley si Andra dar din ce am vazut acolo cred ca a fost organizat de partide acel concert si daca nu picau alegeriile in aceasta perioada nu mai era.

  • Nu am calcat la concerte, vreau sa ma duc Duminica la Concertul Filarmonicii si probabil stau si la Folk. Daca nu ploua.
   Aradul nu e respectat suficient pentru rolul sau in Marea Unirea. Asta chiar ma deranjeaza.

  • Daca tot e ziua nationala pot face o parada miliatara sa stim ca e traditional.
   Eu m-am dus cu drag la schimbul de garda de la Buckingham in Londra. E traditie e frumos.
   In plus nu ne-ar strica sa putem vizita cetatea sau sa se faca expozitii tematice…dar Aradul are mici-mari probleme la capitolul cultura…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s