Vacanta mea ideala cu trenul în Europa

Pe la inceputul verii , va spuneam ca am ceva pitic pe creieras care s-a gandit sa mearga cu trenul prin Europa Centrala , avand ca punct de plecare Budapesta, un oras pe care continui sa il iubesc.

Astazi o sa vorbesc ceva mai mult despre “piticul meu de pe creier” , ba chiar sa extind ideea la intreaga Europa.

Dar sa nu o mai lungesc si sa va povestesc despre orasele pe care nu le pot rata intr-un tur european cu trenul.

Budapesta, Ungaria
Capitala Ungariei nu lipseste din nici un plan al meu cand vine vorba de Europa. Am fost de foarte multe ori deja in Budapesta dar nu ma pot satura de ea. Asadar, iau frumos trenul din Arad, cobor la Budapest Keleti si probabil ma intrept spre Pensiunea Dominik unde am stat si anul trecut in iarna. Sau, poate avem chef iar de stat cu cortul la Campingul Haller?
Pentru mine, trei zile in Budapesta sunt suficiente sa revad o parte din locurile care imi plac: cetatea, castelul, Piata Eroilor, Citadela.

Viena , Austria
De vreo doi ani tot vreau sa ma intorc in Viena (am fost in 2008). Capitala Austriei este cocheta , draguta si ofera multe de vazut. Cred ca trei zile imi sunt suficiente si aici. Parlamentul se poate vizita gratis, iar o plimbare pe Ring e o placere, mai ales seara. Vreau sa revad si Domul.
Budapesta – Viena: 2h 50 min , tren direct

Salzburg, Austria
Cand ma gandesc la Salzburg, imi vine in minte The Sound of Music. Mereu am asociate oraselul cu melodiile din film. Dar stiu ca pe langa castel mai sunt si alte locuri de vizitat. Cred ca doua zile aici imi sunt de ajuns.
Viena – Salzburg: 2h 45 min, tren direct (pretul fara Rail Pass 51.80 EUR*)

Praga, Rep. Ceha
Praga pentru mine inca ramane un mister. Am prieteni care o lauda cat e de frumoasa, am cunostinte care spun ca e prea turistica. Eu m-as convinge live pana sa imi dau cu parerea. As vrea sa vad castelul si podul Charles, printre altele. Cred ca patru zile sunt suficiente in Praga.
Salzburg – Praga: 7h 45 min, cu 2 schimbari (pret fara Rail Pass 71 EUR)

Frankfurt, Germania
Frankfurt ofera cladiri istorice, foarte multe muzee, poduri interesante , dar si evenimente de genul targurilor peste vara. E un oras mare, dar cred ca doua zile aici mi-ar fi suficiente.
Praga – Frankfurt: 7 h, 1 schimbare (pret fara Rail Pass 97 EUR)

Amsterdam, Olanda
Ma intereseaza doar arhitectura din Red Light District si mi-ar placea sa pierd timpul plimbandu-ma pe langa canale. Poate inchiriez si o bicileta. Doua zile sunt suficiente in Amsterdam.
Frankfurt – Amsterdam: 7 h, cu 2 schimbari (pret fara Rail Pass 99 EUR, savings fare)

Londra, UK

Abia astept sa ma intorc in capitala Marii Britanii. In 2011 am zburat acolo, dar mereu am considerat trenul ca fiind o alegere foarte romantica. Londra e orasul culturii, e orasul unde ai de vizitat foarte multe muzee. Desi am stat 5 zile data trecuta nu am vazut Science Museum si tare rau imi pare. As sta tot 5 zile si acum.
Amsterdam – Londra: 6h 20 min, 1 schimbare

Paris, Franta
E orasul iubirii si chiar daca am auzit varii comentarii despre Paris ca nu ar fi atat atat de romantic pe cat se zice, mi-as dori sa o vad sau simt pe pielea mea. Poate ca sotul nu s-ar urca in Eiffel Tower cu mine, dar eu pot urla de sus ca il iubesc, nu?:) O plimbare pe Champes Elises sau pe malul Senei, alaturi de un croissant completeaza o zi romantica in oras. Cred ca 4 zile mi-ar fi suficiente pe aici.
Londra – Paris: 2h 16 min, tren direct

Milan, Italia
Am vizitat Roma dar am ratat excursia la Milan , din pacate. Nu sunt eu mare addicted to fashion, dar mi-ar prinde bine sa imi spal ochii prin magazine. In plus, sunt obiective turistice de vizitat in Milan. Doua zile pe aici mi-ar fi suficient, cu precizarea ca trebuie sa beneficiez de micul dejun standard: cornetto si cappuccino.
Paris – Milan: 7h 14 min, tren direct, TGV

Venetia, Italia
Se scufunda, nu se scufunda – aceasta e intrebarea? Venetia e unul din acele orase care pot fi vizitate lejer intr-o zi, dar nu trebuie ratate daca se iveste ocazia.
Milan – Venetia: 2h 35 min, tren direct

De la Venetia, o iau frumusel spre Budapesta. Cel mai lung drum cu trenul din acest itinerar: 13h 44 min, 1 schimbare. Iar apoi, trec frumos granita spre casa, dupa ce probabil ma voi delecta cu o excursie de o zi -doua la Eger, un super orasel medieval din Ungaria.


Pentru ca imi place sa vad totul asezat “pe hartie” , am pus totul in Google Maps, cu mentiunea ca ruta este pentru masina, nu tren (din pacate, rutele feroviare nu sunt disponibile cu plecare din Budapesta)Articol publicat in Iulie 2012 si editat in 8 nov 2012. Preturile au fost valide la prima publicare a articolul

Advertisements

2 thoughts on “Vacanta mea ideala cu trenul în Europa

  1. Pingback: Prin Arad: Vacanţa mea ideală cu trenul în Europa « Blog Perfect Tour

  2. Pingback: Prin Arad: Vacanţa mea ideală cu trenul în Europa | Vacante cu Trenul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s