Cu trenul prin Europa Centrala

Imi place sa calatoresc. Prefer avionul si trenul. Nu mi-a placut nicioata sa merg cu autobusul (decat daca nu am alta varianta), iar masina…well, numai daca chiar nu am incotro. Da, stiu sunt cam “ciudata” de soi.

Imi tot bateam capul ce sa facem noi vara asta. E cam scump sa te mergi pe insulele grecesti acum (independent, nu cu agentie si in nici un caz Thassos; ma refer la Creta, Santorini, Mykonos…), asa ca m-am gandit sa ne stabilim “baza” in Budapesta (Ungaria) si apoi sa ne plimbam putin cu trenul si in alte ore.
Unde? Iata cateva idei:

Viena, Austria: e la 3 h cu trenul de Budapesta si a devenit o destinatie cam scumpa .Am ajuns de doua ori in Viena, atat iarna (de ziua mea in 2013), cat si vara (August 2008). Ai destul de multe de facut aici si e un oras foarte activ.

Praga, Rep. Ceha: e la 8 h cu trenul de Budapesta, dar cum nu e picior de linie low-cost care sa zboare intr-acolo din Budapesta, trenul e o varianta. Praga nu e foarte ieftina, dar se gasesc camere la 40 euro/noapte.

Eger, Ungaria: e un orasel medieval,la 2 1/2 h cu trenul de Budapesta. Am ajuns in Eger in 2015, cu ocazia aniversarii noastre de nunta. Ai putine de facut asadar e o destinatie foarte faina de weekend.

Visegrád, Ungaria: e la doar 40 min cu trenul de Budapesta si biletul e 1120 ft. E un orasel istoric si are un castel minunat. Asadar, si aici vreau sa ajung.

Zagreb, Croatia: e la 6 1/2 h cu trenul de Budapesta si nu tocmai o destinatie ideala pentru mine. Ma gandesc la Dubrovnik mai degraba in Croatia. Greu de ajuns din cauza legaturilor, dar macar acum avem pasapoarte.

Bratislava, Slovacia:e la 2 1/2 h cu trenul de Budapesta si poate fi o alegere interesanta. Noi am fost in 2014 , cu ocazia aniversarii de nunta. Orasel mic, compact, si foarte prieten cu bugetul.

Asadar, o mica excursie cu trenul in Europa Centrala ar arata asa: Arad – Budapesta (baza) – Eger – (Budapesta)- Visegrád -(Budapesta)- Vienna – Bratislava – Budapesta – Arad. Hmmm oare cat ar costa toata aventura ? ;)

Nota: articol scris in 2012, editat si republicat in August 2016.

Advertisements

3 thoughts on “Cu trenul prin Europa Centrala

  1. Pingback: Prin Arad: Vacanţa mea ideală cu trenul în Europa | Vacante cu Trenul

  2. Daca vrei sa vizitezi Croatia nu ai nevoie de pasaport. Am fost anii trecuti, deci e verificata treaba :) Zagreb e un oras interesant cu multe de vazut, chiar daca nu se compara, ca stil, cu Dubrovik sau Split.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s