Reclame care ma scot din tatani

Nu m-ati auzit pana acum sa “fac urat” cand vine vorba de reclame, dar exista una care ma scoate de-a dreptul din tatani. Cunoasteti tag-ul: “Pofta de viata vine mancand!”? Da? Bun, atunci stiti la ce ma refer. Nu? Hai sa va explic. E vorba de reclama Big Mac McDonald’s (cea “afurisita” cu Leonardo da Vinci si Mona Lisa). Daca tot nu stiti despre ce vorbesc, aici aveti link-ul. Evident, nu ma leg de faptul ca nu exista fast food pe vremea lui daVinci, dar ma leg de tag line. Cum adica “Pofta de viata vine mancand!”?

Toata lumea stie ca sunt probleme cu greutatea si obezitatea. Americanii, Britanicii , Grecii dar si noi, Romanii, nu suntem tocmai cei mai sanatosi oameni. Kilogramele se aduna, sport facem rar si evident, nu uitam sa mergem la fast food (includ Shawarm-eriile aici). Si atunci cum sa nu faci urat cand vezi un tag line ce te indeamna sa mananci? Macar de ar fi ceva sanatos (sa zicem o salata de fructe, fara chestii adaugate in plus) , dar nu, e vorba de un produs fast food.

Iar in 90% din cazuri in acelasi calup publicitar vine si atentionarea “Pentru o viata sanatoasa evitati consumul excesiv de sare, zahar si grasimi”. Hai sa vad zic ceva: un Big Mac e deja consum excesiv de sare si grasimi!

Prin urmare, televiziunile ne arata ca ele nu dau doi bani pe sanatatea telespectorilor. De fapt, ele abia asteapta sa primeasca banii pe reclame. [Si da, nu e ceva nou, stiu ca asa sta situatia.]

Nu ma uit des la TV , dar si daca prind doar un film e imposibil sa nu vezi macar una , doua reclame la fast food. Iar “miraculoasa” reclama McDonald’s ma scoate in tatani de fiecare data.

Eu nu mai calc in McD de ani de zile. La un moment dat luam salate de la ei , dar mi-a trecut si de asta cheful (uitandu-ma mai bine la cat de “pline de nutrienti” sunt). Singurul motiv pentru care ajung acolo e daca am nevoie urgenta de Internet (wi-fi) sau…pentru alte nevoie fiziologice. Trist dar foarte adevarat. Sigur, nu am nimic cu cei care merg in McD (e sanatatea lor, nu a mea). Si cu totii stim ca fiecare alege ce si unde mananca. Dar mi-ar placea putintica “cenzura” in tagline-urile astea idioate. Parca “digeram” mai bine reclama fara sa aud ca “Pofta de viata vine mancand!”.

Si un mesaj pentru agentia de advertisting care s-a ocupat de reclama: pofta de viata vine fiind activ , vine atunci cand te plimbi prin soare si auzi pasarelele, vine atuni cand iti place ce faci. Mancarea e doar un mijloc de a ne asigura caloriile necesare. Si decat balariile de la McD , prefer sa fac o salata proaspata cu mana mea si sa stiu ce pun in ea!

Advertisements

One thought on “Reclame care ma scot din tatani

  1. Pingback: Saptamana cu Valentine’s Day | Prin Arad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s