Low cost poate fi high cost daca nu ai grija …

Hai ca v-am cam ametit cu titlul asta…dar sa o luam altfel. Am nevoie de doua zboruri, am gasit doua companii low-cost care sa ma duc unde am nevoie. La preturi mici.

Desi lucrez in turism si am lucrat in agentie de turism, deci cunosc destul de bine “meandrele” pe acolo, ma mamanca pe mine in fund sa aflu cat m-ar costa daca acelasi zbor cu aceeasi companie l-as achita prin agentie nu direct pe site. Greseala mare! Pe cuvant!

Mi-am adus aminte de un voucher castigat anul trecut in martie si care nu tineam minte ca vine cu precizarea ca e valabil doar in 2011. Oricum, planurile de plecare le-am facut incepand cu 2012, deci nu aveam cum sa il folosesc anul trecut. Deci, adios voucher de 30 euro. Insa, vazusem un pret relativ bun pe site-ul agentiei. Si dau si intreb contactul meu de acolo. Ce sa vezi? Raspunsul vine in asa fel incat mi-a trecut tot chefu … nu mi se spune daca intr-adevar e “pret final”, nu…mi se spune ca se poate achita DOAR CU CREDIT CARD si comisionul e 8 euro/pers/zbor.

Dau si caut la WizzAir pe site…evident ca se poate plati si cu debit card si prin transfer bancar. Comisionul, e intr-adevar, 8 euro/pers/drum daca platesti cu card. Dar mai e ceva, cand selectezi metoda de plata, iti da PRETUL FINAL (mai mic decat pretul de pe site-ul agentiei, evident. Si da, stiu, agentiile pun comisioanele lor).

Si atunci, nu e mai fain la EasyJet unde comisionul e 0 pentru ca platesc cu Visa Electron? Numa’ zic!

Urmeaza maine odiseea platilor si sunt tare curioasa cat de usor va merge totul. Dar cert e ca m-am lecuit de intrebat pe la agentiile de turism. Raman cu rezervarile online, facute pe cont propriu. Asa stiu ce platesc, unde platesc si cui pot sa ii cer socoteala daca ceva nu e ok (adica mie, ca agentiei oricum nu pot ca ei nu sunt responsabili pentru bilet, dupa cum anunta in email si pe site).

Later edit 11 Ian 2012
Evident azi m-am pus sa fac rezervarile si am fost mai mult decat fericita sa vad ca pretul afisat de WizzAir dupa alegerea modalitatii de plata e PRET FINAL. Am platit prin Debit Card Visa si totul e ok. Cat despre EasyJet, a crecut nitel pretul zborului de ieri insa se vede de la o posta ca sunt cu 10 clase peste WizzAir (no offance). Deja am check-in-ul facut pentru zborul dus si cu 60 de zile inainte de zbor ma lasa sa il fac si cel pentru zborul intors. Mno, acu WizzAir de ce limiteaza la 7 zile?

Advertisements

One thought on “Low cost poate fi high cost daca nu ai grija …

  1. Pingback: Martie in Italia si Grecia | Prin Arad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s