Piata de Craciun din Budapesta: primele impresii

Dupa cum va spuneam acum cateva zile, weekendul 17-18 decembrie l-am dedicat Budapestei si pietei (pietelor) sale de Craciun. Am ajuns la Budapesta, sambata 17.12 in jur de ora 9, cu putina intarziere a trenului. In jumatate de ora eram la pensiune si ne-am cazat. O surpriza neplacuta (camera twin nu double) s-a rezolvat dupa ce am facut schimb cu un prieten.

Nu am stat prea mult prin pensiune si am iesit la…plimbare. Prima oprire: statia de metro de la Keleti sa ne luam passul de 24 h pentru transport. De acolo, 3 statii cu metroul pe M2 pan la Deak F. ter . Am iesit spre piata Elisabeta si…am dat exact in piata de Craciun (la stanga dupa iesirea din metrou).
Stiam ca e total diferit de cea din Arad si am avut mare dreptate. Absolut toate produsele din piata sunt hand made, fie ca vorbim de “siraguri” de condimente (fara de care nu am putut pleca acasa). Am gasit si sapun hand made (da, evident, am luat) , dar si multe oranmente pentru pom (ati mai ghicit o data, am luat).

In mod normal, mancare e foarte prezenta, de la colacii secuiesti, la tot felul de mancaruri unguresti si muuuuuuulte prajituri.

Piata e forte mare si contine atat de multe lucruri ca pierzi lejer cateva ore uitandu-te la diverse. Mi-au placut bratarile de piele lucrate manual, dar si bijuteriile din sticla.

Mi-au mai placut doua locuri din zona: Hard Rock Cafe si Coffee Heaven. Si da, am fost la Hard Rock Cafe si am stat la o salata si o cafea (baietii la bere si burger). Da, sunt preturi mari si da, macar o data in viata merita. Insa, pentru acest loc m-as intorce la Budapesta (din nou) …
La Coffee Heaven ne-am dres azi (duminica) pentru ca la pensiune cafeaua a fost cam (sau foarte) slaba.

Am fost si prin alte locuri, evident, dar despre acestea in alt articol.

Post scris din Cairo Cafe, Semmelweis utca nr. 2, colt cu Rakoci ut. Da, internet wi-fi gratis si merge chiar foarte bine.

Advertisements

6 thoughts on “Piata de Craciun din Budapesta: primele impresii

  1. Pingback: Impachetati si…la drum | prinarad

  2. Pingback: Targul Artizanilor si Piata de Craciun din Szeged, Ungaria | prinarad

  3. Tocmai m-am intors din Budapesta si da, piata e superba. M-a frapat mai ales lipsa kitsch-urilor cu care ne-au obisnuit “pietele de Craciun” din Romania. Absolut tot, de la mancare pana la obiecte decorative,evoca traditionalul, nu comercialul :). Sigur voi reveni.

  4. Pingback: Destinatii de iarna | prinarad

  5. Pingback: Un Weekend in spirit de Craciun – ZiTu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s