Arad – Cluj Napoca: cu “tramvaiul”

Weekendul trecut am avut drum… la Cluj Napoca. Cum niciodata nu asociez condusul prin Romania cu “relaxare”, am ales, ca de obicei, trenul. De fapt, “tramvaiul”.
Daca nu stiati, intre Arad si Cluj Napoca circula – pe langa un accelerat – si Sageata Albastra; preturi de InterCity si viteza…de cal olog.

Nu contest curatenia din Sageata dar trenul este un chin pentru spate, picioare…corp, in general. La dus m-am ales cu durere de gat (doua zile am facut concurenta lupului care nu isi poate intoarce capul). La intors m-am ales cu durere de sapte (inca ma mai sacaie si am venit luni acasa).
La dus a fost liniste si civilizatie; la intors doua domnisoare au uitat ca s-au inventat castile pentru laptop si tot drumul a trebuit sa ascultam filmele vizualizate de ele. Cei care citeam (inclusiv eu) am cam injurat pe sub dinti…ca altceva si asa nu aveam de face.

Trenul – atat la dus cat si la intors – a fost aproape gol. Pretul? 130.38 RON pe persoana, dus-intors. Timp de calatorie? 4h 45 min. Distanta? 273 km!

Deja renunt la speranta ca vor merge trenurile mai repede si la noi. Insa nu renunt la speranta ca vom fi si noi mai civilizati ; mai ales sa stim cum sa respectam partenerii de calatorie.

>>citeste si despre: Arad-Bucuresti – 11 ore cu trenul rapid

Advertisements

One thought on “Arad – Cluj Napoca: cu “tramvaiul”

  1. Mda…tramvaiul ala e disperant. Poate cand ne ataca si pe noi extraterestrii vor pune astea linii mai drepte si mai bune. (pana lumea va folosi deja teleportarea)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s